22 lip
nutricionista sarajevo

Saradnja mostarskog Nutricentra i Eurofarm Centar Poliklinike u Uniticu (Sarajevo)

Eurofarm Centar Unitic u saradnji sa mostarskim Nutricentrom od 30. juna će nuditi  nutricionističke usluge koje će pružati nutricionistkinja Marijana Zubac. Nutricionistkinja Marijana Zubac je sportski nutricionista, jedini nutrition coach u Bosni i Hercegovini.

Nutricionističko savjetovanje predstavlja procjenu trenutnog zdravstvenog stanja pacijenta i njegovih prehrambenih navika i fizičke aktivnosti. Na osnovu dobijenih parametara nutricionista analizira i vrši procjenu nutritivnog statusa organizma, te formira smjernice kojima će Vam pomoći u poboljšanju kompletnog stanja organizma (optimalne namirnice, fizička aktivnost, itd.).

Nutricionističko savjetovanje počinje temeljitom analizom trenutnog stanja tijela (rade se laboratorijske pretrage) i analizom postojećih prehrambenih navika kako bi dobili najbolji uvid u trenutno stanje. Nakon toga, radi se analiza sastava tijela na Tanita Boditrax analizatoru i antropometrijska mjerenja.

 

Boditrax

 

Tanita Boditrax analizator jedini je u ovom području Evrope. Nakon što stanete na elektrode, na ekranu se ispiše segmentalna analiza sastava tijela mjerena Tanita Advanced Multi Frequency BIA tehnologijom i na taj način oživljavate svijest o stanju svog tijela. Osnovna mjerenja su prikazana grafički i popraćena objašnjenjima i zdravim rasponima, čineći složene podatke smislenim i razumljivim, ciljeve ostvarivim i rezultate koji se mogu zabilježiti. Uz jednostavnu plug and play instalaciju, pacijenti i osoblje su spremni za rad. Analiza kompletnog sastava tijela se izvodi pomoću Tanita napredne multifrekventne tehnologije. Ono što je jako interesantno jeste da se ovaj proizvod povezuje s My Tanita aplikacijom tako da možete pratiti svoj napredak, postavljati ciljeve I prilagoditi svoje treninge, te nalaz sastava tijela pratiti putem mobilnog uređaja. Tanita Boditrax analizator mjeri: težinu, tjelesnu mast (%), ukupnu tjelesnu vodu (%), mišićnu masu (%), fizikalnu ocjenu, mineralnu masu kostiju, bazalnu metaboličku stopu, metaboličku dob, index tjelesne mase.

 

Za koga je namijenjeno nutricionističko savjetovanje?

Usvajanje pravilnih prehrambenih navika je prvenstveno namjenjeno trudnicama, osobama koje su oboljele od celijakije, osobama koje imaju autoimuna oboljenja, osobama koje imaju problema sa štitnom žlijezdom, ali je korisno za sve one koje žele poboljšati svoje zdravlje, podići nivo energije za svakodnevne aktivnosti, kao i postići gubitak težine.

Promjenom prehrambenih navika možete riješiti mnoge zdravstvene tegobe kao i ublažiti simptome hroničnih bolesti.

Nutricionističko savjetovanje je idealno za one koje žele:

  • Podići nivo energije za svakodnevne aktivnosti,
  • Podići raspoloženje,
  • Smanjiti i kontrolirati tjelesnu težinu,
  • Smanjiti simptome kožnih bolesti,
  • Smanjiti simptome hroničnih bolesti (visoki tlak, artritis…),
  • Podići imunološki sistem.

 

Paketi koje smo formirali za naše pacijente su kreirani u saradnji sa Nutricentrom:

 

Bas

 

Lifestyle

 

Premium