19 kol
Povratak u rutinu

Povratak u rutinu

Prvo se pripremamo za ljeto, pa se vraćamo u rutinu, pa ćemo vjerojatno u rujnu jačati imunitet i tako u krug cijelu godinu. 

Svo troje treba raditi uvijek, nije baš dobar stav "ljeti se opustim". Može, ali ne baš pogubiti sve konce iz ruku jer kampanjci nikada ne dođu do cilja. Dođu samo blizu i to kada je baš hitno.

Statistike pokazuju kako ljudi sve češće pate od depresije i tegoba nakon godišnjeg odmora.

Godišnji odmor ne treba doživljavati kao vrhunac svoje osobne dobrobiti, nego svaki dan imati "mini odmor" kako bi se brže vraćali u rutinu, bili zdraviji, sretniji i produktivniji.

Sa prehranom kreni odmah.

Bacite ostatke čipsa, čokolade i drugih grickalica. Kreni pravilno,  vrati se u balans. Ne praviti prevelike oscilacije ni ljeti ni zimi. Šta god da nam se događa privatno ili poslovno, nikad ne jesti ono što nam dođe pod ruke, nego ono što je dobro za nas. 

Vratite entuzijazam za vježbanjem

To nam je najteže a trebalo bi biti na vrhu naše to-do liste. Uvijek probati nešto novo što će nas pokrenuti i zabaviti.

Njegujte san. Bez sna sve pada u vodu. San je veoma važan za regeneraciju cijelog tijela. Osmislite opuštajući ritual pred spavanje ... prigušite svetla, vježbe disanja, čitanje knjige uz omiljeni čaj.

Krenimo već danas, naš tijelo će nam biti zahvalno.