22 pro
detoks sokovi

Detoks nakon blagdana - što je bitno znati?

Blagdani su rezervirani za uživanje s obitelji u ugodnoj atmosferi uz tradicionalnu hranu. Uz dobru atmosferu često se zna dogoditi da svu tu hranu konzumiramo preobilno, te je nakon pretjerivanja za stolom važno organizam “očistiti” od viška hrane i unesenih toksina. 

Detoks tijekom i nakon blagdana  je važan iz više razloga. Prvo i najvažnije, tijekom blagdana, za stolom se ispred nas nalazi dosta  nezdravih, masnih i slatkih jela, što može dovesti do povećanja tjelesne težine i rizika od zdravstvenih problema, poput dijabetesa, srčanih bolesti i hipertenzije.

Detoks sokovima pomaže očistiti tijelo od toksina i pomoći u održavanju zdravlja i dobre forme.
Detoks također pomaže smanjenju simptoma poput nadutosti i nadimanja koji su karakteristični za ovaj period nakon pretjeranog konzumiranja hrane. 

Iako možda ne pretjerujete s hranom u blagdansko doba, detoks može biti odičan izbor kako bi ste smanjili stres i umor prouzrokovan pripremom za blagdane jer sokovi od svježeg voća i povrća sadrže velike količine vitamina i minerala koji su važni za dobro zdravlje i dobro raspoloženje.

Koliko često trebate raditi detoks s sokovima ovisi o vašem osobnom zdravstvenom stanju i ciljevima. Neki ljudi rade detoks jednom mjesečno, dok drugi rade detoks samo povremeno kada osjete potrebu za čišćenjem. 

Ukoliko se odlučite za detoks s sokovima, važno je da birate provjerene sokove od svježeg, organskog voća i povrća i da ukoliko možete, pripremate ih sami kod kuće.

S obzirom na današnji ubrzani tempo života, nemaju svi luksuz da si mogu sami pripremati sokove za detoks, ali je moguće pronaći zdrave i provjerene proizvođače sokova za detoks koji vam mogu pomoći. 

U Nutricentru s našim klijentima periodično provodimo detoksikaciju za blagdansko vrijeme i kroz godinu. S obzirom da je većina naših klijenata prvobitno na planu prehrane zbog nedostatka vremena za pravljenje zdravih obroka, stresa i slično, u suradnji sa MM Detox razvili smo recepturu za prvi detoks program u Bosni i Hercegovini. 

MM detox u svojoj ponudi ima više setova za detoks ovisno o vašim potrebama i ciljevima detoksikacije kao što su: 

Dnevni detox u trajanju od 3-9 dana. 

-Potiče prirodno povećanje energije
-Poboljšava zdravlje crijeva
-Potiče detoksikaciju organizma
-Potiče mršavljenje
-Povećava imunitet


Sking glow detox 

-Pomlađuje
-Hrani kožu
-Poboljšava zdravlje kože
-Zaglađuje kožu

Soon-to-be mama detox program - program detoksikacije prilagođen za trudnice, kids-approved detox - program koji pomaže da vaša djeca konzumiraju više zdravih sokova, voća i povrća, te sport recovery detox koji je namjenjen za sportaše. 

Kako bi ste pronašli detox program koji vam može pomoći da očistite vaš organizam kontaktirajte MM detox tim na instagramu koji će vam rado odgovoriti na sva vaša pitanja u vezi detoksa.

Nakon što završite detoks s sokovima, važno je nastaviti jesti zdravo i balansiranu prehranu. To znači da trebate jesti puno svježeg voća i povrća, zdravih žitarica i proteina. Također je važno piti dovoljno vode kako biste održali hidrataciju i pomogli tijelu da se očisti.

Najbolje je posavjetovati se s liječnikom ili nutricionistom prije nego što započnete s detoksom kako biste se uvjerili da je to sigurno za vas. Kao i uvijek tim nutricionista NutriCentra vam stoji na raspolaganju za sva pitanja. Kontaktirajte nas i učinite korak naprijed prema zdravoj prehrani.